top of page

מבוסס על סיפור אמיתי (2025)

בן זוגי, רועי שרון, הוא פרשן צבאי. אנחנו נשואים 22 שנה.

אחרי ה-7 באוקטובר, הבנתי שיש פסקול המלווה את חיי: הצלילים שרועי משמיע בבית, שר לעצמו, שורק, מזמזם, מעין מנוע רגשי המשקף את מצב הרוח - גשר בין זיכרון קולקטיבי להווה אישי. כשהוא נאלם מדי פעם ומתכנס בתוך עצמו, הקולות שהוא מביא איתו נעלמים, משתנים, והשקט הופך כבד, סמיך, רובץ.

זהו מחול על כאבי המלחמה והיומיום בבית, על האפשרות לאבד, ועל הקורים הדקים שנרקמים בין בני זוג החיים יחד לאורך שנים, נפרמים ונשזרים מחדש בצורה קצת אחרת, אולי.

כוריאוגרפיה: מעין ליבמן שרון
רקדנים יוצרים: יוליה מז'צקיה, אורי דיקר

ניהול וליווי אמנותי: מאיה ברינר וענת כ"ץ

ליווי קולי: אורי דיקר
ייעוץ קולי: מיכל אופנהיים לנדאו
מעצבת תלבושות: רוזי כנען
ליווי דרמטורגי: איציק ג'ולי
עין חיצונית: אור מרין

הפקה: אור דקלו

היצירה פותחה במסגרת רזידנסי במרכז המחול Vale da Grila, Penelal - פורטוגל

תודות: בן זוגי רועי, אורי דיקר ויוליה מז'צקיה, עמותת הכוריאוגרפים, מרכז מחול שלם, המרכז לאמנות עכשווית cca ת"א-יפו, הלל בן-צבי, אייל ברומברג, רוזי כנען

צילום: אסקף

ראיונות וביקורות

עדן קרמר | Creative Writing

יצירתה “מבוסס על סיפור אמיתי” מאת מעין ליבמן-שרון היא דוגמא מושלמת לעבודה שמסתכלת למציאות בעיניים. היא מצליחה, דרך גופם וקולם של הרקדנים, להעביר את הפצע דרך פילטר של עידון בימתי ולהגיש לקהל חוויה פואטית, אסתטית, רגישה וכואבת. מדובר בדואט של הרקדנים אורי דיקר ויוליה מז’צקיה, שמתאר ברב חכמה זוג במצב בלתי נסבל כאשר הגבר חוזר הביתה, כנראה ממילואים. גבר לבוש בפשטות הולך ומזמזם לעצמו באופן אגבי את שיר הרעות. הוא פוגש את האישה שלו כשהשיר עוד על שפתיו. הם מתקרבים, גופם מנסים להיפגש אבל מחליקים שוב ושוב, מאבדים אחיזה. הם ממשיכים לנסות למצוא את הדרך לגשר על התהום שפעורה ביניהם. הזמזום הופך למעיק, טורדני. שירי המולדת (אחרי “הרעות” מגיעים גם “מי שחלם” ו-“החיטה צומחת שוב”) חודרים למרחב הביתי, הפרטי, האינטימי. לא נותנים מנוח. הזוג מגביר את ניסיונותיו וככל שהם יותר מתאמצים להחזיק זה בזו כך הם מסתבכים, חונקים ונחנקים, לרגע מוצאים משענת או רבע חיבוק ומיד שוב נפרמים, מתעייפים, קרובים להתייאש. הקהל, חלקו על סף דמעות, מקווה איתם שיצליחו, מתפלל שזה יעבור כבר, שנוכל לחזור כולנו לחיים נורמליים. אני יודעת שזה בלתי אפשרי. הצלקות, הפיזיות וגם אלו שלא רואים, כאן כדי להישאר. הנושא של העבודה כל-כך ספציפי, כמעט קטן, לא פצצות ורעב ושבי אלא זווית אחת: איך חזרה מן הקרב משפיעה על הקשר הכי קרוב, על הזוגיות של בוודאי אלפי זוגות שחיים כאן. דווקא בגלל השוליות לכאורה של הנושא, העבודה מצליחה לגעת ישר ועמוק. אין כאן “מסר” ולא ניסיון לגייס דעת קהל אלא שיתוף כן של סדק שכל אחד יכול, מהזווית שלו, להזדהות איתו. העבודה מציפה שאלות בנוגע לחדירה של האתוס הלאומי אל המרחב האינטימי ביותר, ועל איך הגורל האישי קשור בעבותות, בין אם נרצה בכך ובין אם לא – בגורל הלאומי, ומה זה בעצם אומר עלינו. כשהשניים שרים יחד, כמעט צועקים את המשפט האלמותי “ואיך קרה, ואיך קרה, ואיך קורה עדיין” – הלב נשבר. איך זה קרה, איך זה קורה עדיין. הביצוע של דיקר ומז’צקיה מצוין. הפיזיות בדואט אמיתית מאוד, מקורקעת, אסתטית בגישתה הפצועה, הלא מושלמת. יש ביצירה רגעים וירטואוזיים של קונטקט ומשקליות מעניינת, אבל הוירטואוזיות היא לא העניין פה אלא האנושיות. הרקדן והרקדנית רוקמים בגופם ובקולם מערכת יחסים מורכבת, סוחפת בכאבה. הלוואי והיצירה הזאת תתפתח לכדי עבודה באורך מלא, אני אשמח לראות אותה.

מעריב מבוסס על סיפור אמיתי דף שני_edited.jpg
מבוסס על סיפור אמיתי מעריב שף ראשון_edited.jpg
bottom of page